BarLaurea

BarLaurean esimiesharjoittelija Daniil Bardinovin opiskelijatarina

BarLaurea on Suomen palkituin opiskelijaravintola ja innovatiivinen oppimisympäristö ja palveluiden kehittämiskeskus, joka on toiminut Leppävaaran Laureassa marraskuusta 2002 lähtien. BarLaureassa painottuu oppimis-, palvelu-, sekä tutkimus- ja kehittämistoiminta. Restonomiopiskelijoille BarLaurea tarjoaa monipuolisen mahdollisuuden oppia, sekä osallistumalla että kehittämällä palveluprosesseja BarLaurean ravintolapäällikön ja keittiömestarin ohjauksessa. Palvelutoiminnan lähtökohtana on opetuksellisuus ja opiskelijan ammatillisen kasvun edistäminen. Opiskelijoita BarLaureassa on vuodessa noin 200, joten BarLaurea vaikuttaa usean kasvavan nuoren ajattelutapaan. BarLaureassa on myös kolme vaihtuvaa harjoittelijaa: kaksi esimiesharjoittelijaa ja yksi cateringvastaava. BarLaurean palveluita ovat lounasravintola, à la carte -ravintola, kahvila, kokous- ja cateringpalvelut.

BarLaureassa suositaan kestävää kehitystä sekä luomu- ja lähiruokaa. Hävikin huomioiminen ja sen hallinta on BarLaureassa erityisen tärkeässä asemassa. Asiakkaita BarLaurean linjastossa käy päivittäin 500 – 750, joten raaka-aineita tilataan reilusti. Esimerkiksi perunamuusia varten perunoita hankitaan 100 – 120 kiloa, joten ennakointi ja hävikin kontrollointi ovat myös taloudellisesti tärkeässä roolissa. Oleellisia asioita hävikin hallinnassa ovat ennakointi ja ruokalistasuunnittelu.

Myös kampuksen ulkopuolella toimiminen on BarLaurealle tärkeää. BarLaurean restonomiopiskelijat ovat valmistaneet esimerkiksi syksyllä 2014 hävikkiruokaviikolla yli 2000 annosta kasviskeittoa kauppojen hävikkiraaka-aineista ja tarjonneet nämä maksutta Helsingin Narinkkatorilla. BarLaurea on ollut hävikkiruokaviikoilla mukana vuodesta 2014 ja vuonna 2016 BarLaurea keräsi hävikkifestareilla 1704 euroa J. Nurmisen säätiölle Itämeren pelastamiseksi. Herkkujen Suomessa BarLaurea on ollut mukana vuodesta 2014.

BarLaurean lounaalla tarjotaan edullista ja monipuolista linjastolounasta arkisin klo 10.45 – 13.00. Päivittäin vaihtuvalta ruokalistalta löytyy 3 vaihtoehtoa: päälounas (liha, kala tai kana) kasvislounas ja keittolounas. Lounaalla tarjotaan lisäksi salaattipöytä, ravintolassa leivottua leipää, levitteitä, luomumaitoja, luomupiimää ja vettä. Keittolounaaseen sisältyy jälkiruoka. Lähi- ja luomuruoka on toiminnan lähtökohta myös BarLaurean linjastolounaalla.

Café Beat on BarLaurean osana toimiva restonomiopiskelijoiden oppimisympäristö ja kohtaamispaikka Leppävaaran pääaulassa. Kahvilassa voit työskennellä ja nauttia opiskelijoiden valmistamia erikoiskahveja tai ottaa kahvin mukaan. BarLaurean restonomiopiskelijat vastaavat kahvilapalveluiden tuottamisesta esimiesten ohjauksessa. Kahvilasta löytyy runsas valikoima sekä suolaisia, että makeita tuotteita. Tuotevalikoima sisältää esimerkiksi opiskelijoiden valmistamat erikoiskahvit, ravintolassa valmistetut sämpylät, välipalatuotteet, virvoitusjuomat ja makeiset.

À la carte -ravintola Flow tarjoaa laadukkaita lounaita arkisin klo 11.00 – 13.00. Flow’ssa on 40 asiakaspaikkaa ja se toimii myös tilausravintolana. Ravintolatila toimii hyvin esimerkiksi erilaisilla illallisilla. Flow’n lounasmenut vaihtuvat viikottain, mutta pääsääntöisesti menu sisältää kolme ruokalajia, sekä kahvin ja teen. Menu maksaa opiskelijoille 10 euroa ja muille 15 euroa. BarLaurean restonomiopiskelijat suunnittelevat ja toteuttavat menut ravintolapäällikön ja keittiömestarin ohjauksessa. Monille BarLaureassa työskenteleville restonomiopiskelijoille opintojen kohokohta on Flow’ssa järjestettävä oma teemaviikko. Pääset lukemaan tunnelmia Kalasatama- ja Välimeri-teemaviikoista blogistamme.

Seuraa meitä somessa
Facebook
Instagram

Tässä koostettuna kisojen parhaita paloja🤩 Kiitos vielä kerran kaikille osallistujille, yhteistyökumppaneille, avustajille ja järjestäjille!😍🤗 ... See MoreSee Less