20 vuotta 20 tarinaa – Pauliina

Pauliina on valmistunut restonomiksi Turun ammattikorkeakoulusta vuonna 2016. Tällä hetkellä hän työskentelee käännöstoimistossa projektikoordinaattorina. Valmistumisen jälkeen Pauliina vietti ulkomailla muutaman vuoden töitä tehden. Sen jälkeen hän palasi Suomeen ja työskenteli tapahtuma-alalla ja kokee restonomikoulutuksen antaneen hyviä valmiuksia työelämään: ”Sanotaan, että olisi hyvä osata vähän kaikkea ja koen, että se on nimenomaan, mitä restonomikoulutukselta sain ja siitä on helpompi lähteä jatkamaan.”  

Edustamassa koulunsa viimeisiä restonomeja 

RESTO-kisoihin Pauliina osallistui vuonna 2015 Rovaniemellä. ”Me olimme Turun viimeiset restonomit, joten se oli meidän koulumme viimeinen mahdollisuus osallistua RESTO-kisoihin. Lähdimme kisaamaan neljän hengen tyttöjoukkueena.”  

Pauliina kuvaa kisojen olleen ainutkertainen mahdollisuus päästä tutustumaan mielenkiintoisiin paikkoihin ja yrityksiin sekä yleisesti kokemaan sellaisia asioita, joita ei välttämättä muuten pääsisi kokemaan. ”Tietenkin oli huikeaa, kun voitettiin, mutta ylipäänsä niistä kisoista jäi sellainen yhteisöllisyyden tunne. Heti, kun saavuttiin Rovaniemelle, kaikki oli innokkaita tutustumaan toisiinsa ja siinä huomasi, kuinka saman henkisiä ihmisiä alalle on hakeutunut. Myös se kokonaisuus on jäänyt mieleen, aloitimme kisoihin valmistautuminen siten, että opettajat kouluttivat meitä ja kävimme vanhoja kisatehtäviä läpi. Kisat tuntuivat kokonaisuutena siltä, että ne eivät ole mikään pieni juttu, vaan arvokas kokemus ja reissu, joka opettaa paljon,” Pauliina muistelee. 

Kisailua tosissaan, muttei vakavissaan 

Tuleville joukkueille Pauliina antaa muutamia vinkkejä kilpailuun asennoitumiseen. ”On hyvä lähteä kilpailemaan tosissaan ja rehdisti siten, että ei yritä mennä sieltä missä aita on matalin tai liikkua muutoinkaan harmaalla alueella. Näin annetaan paras vastus paitsi itselle myös muille.” Lisäksi hän korostaa ottamaan kisat myös hauskanpidon ja oppimisen kannalta. 

Pauliinan joukkue ei lähtenyt kilpailuun ensisijaisesti voittamaan ja Pauliina arvelee, että sen vuoksi he osasivat ottaa kilpailusta kaiken ilon irti. ”Me ei tähdätty voittoon ja oltiin aika shokissa, kun voitettiin kaksi kolmesta tehtävästä kokonaiskilpailussa. Me oltiin tosissaan kilpailussa mukana, mutta ei vakavasti uskottu voittoon. Luulen, että sen vuoksi osattiin pitää hauskaa ja tutustuttiin ihmisiin.”   

Nauti, tutustu ja verkostoidu 

Pauliina kannustaa nauttimaan kisoista sekä restonomiopinnoista yleensä. Hän tunnistaa omasta kokemuksestaan, että usein opiskeluelämänvaiheesta halutaan nopeasti päästä eteenpäin, eikä välttämättä pysähdytä nauttimaan kaikesta, mitä opinnoilla olisi annettavana. ”Muistan, kun olimme lähdössä Rovaniemeltä pois, otimme liput liian nopeasti kisojen jälkeen. Oltiin kolmeen asti aamulla juhlimassa voittoa ja jo heti neljältä lähdettiin lentokentälle. Se on yksi esimerkki kisoihin liittyen, jossa olisi voinut ottaa enemmän aikaa nauttimiseen,” Pauliina pohtii. Hän kehottaa nauttimaan paitsi kisojen tarjoamista kokemuksista myös yhdessä vietetystä ajasta muiden restonomiopiskelijoiden kanssa. 

Hän rohkaisee hyödyntämään verkostoitumismahdollisuudet kisojen aikana ja kertoo esimerkin siitä, kuinka verkostoista on myöhemmin ollut hyötyä: ”Muistaakseni viime keväänä oli sellainen tilanne, että yksi henkilö, joka oli ollut samaan aikaan kisaamassa, otti yhteyttä. Hän oli seurannut somessa, mitä teen työkseni ja koki, että minulta voisi kysyä neuvoa. Tavallaan se yhteisöllisyys jää ja on pienempi kynnys kääntyä niiden ihmisten puoleen, keiden kanssa on ollut siellä kisoissa.”  

Comments are closed.