Adeline Sutter – Koulunpenkiltä Clarion Hotel Helsinkiin!

RESTO2018-kilpailut ovat aivan oven takana ja jännitys tiivistyy niin kilpailijoiden kuin järjestäjien keskuudessa. Meillä tapahtumajärjestäjillä on ollut aivan upea mahdollisuus päästä tutustumaan alamme huipputekijöihin ja tahdommekin esitellä vielä viimeisen restonomin uratarinan ja tätä kautta inspiroida opiskelijoita uskomaan itseensä ja tarttumaan rohkeasti uusiin tilaisuuksiin.

Adeline Sutter, 25 v., valmistui restonomiksi joulukuussa vuonna 2016 Haaga-Heliasta. Opinnäytetyötään tehdessä Adeline aloitti työnsä uudessa Clarion Hotel Helsingissä Welcome Office Agent työnimikkeellä. Hänen työnkuvaansa kuuluu vieraista huolehtiminen ja tämä pitää sisällään paljon muutakin kuin vain vieraan sisään- ja uloskirjaamisen. Adeline kertoo työn olevan erittäin monipuolista, sillä välillä hän löytää itsensä niin matkaoppaan kuin huoltomiehenkin kengistä. Hänen on pysyttävä perillä muun muassa siitä, mitä kaupungissa tapahtuu, jotta hän osaa ohjata vieraat oikeaan paikaan ja oikeaan aikaan varmistaakseen unohtumattoman “Helsinki-kokemuksen”. Welcome Office Agenttina toimimisen lisäksi Adeline on aloittanut uuden aluevaltauksen markkinointi koordinaattorin assistenttina, jonka kautta hän pääsee auttamaan tapahtumien järjestämisessä, sisällön tuottamisessa some-kanaviin ja kehittämään Clarionin sisäistä viestintää. Adelinen oma kiinnostus ja aktiivisuus työssään on avannut hänelle paljon uusia ovia talossa etenemiseen. Clarionissa työskentelyn lisäksi hän työskentelee freelance tapahtumatuottajana turkulaiselle yritykselle nimeltä Tapahtumallinen. Kyseisen työn Adeline löysi harjoittelun kautta ja halusi jatkaa tätä hommaa päätyönsä ohella. Tapahtumatuottajan päivät ovat hänen mukaansa pitkiä mutta monipuolisia ja palkitsevia!

“Clarion Hotel Helsinki on täynnä energiaa, rohkeutta ja passionia”, Adeline kuvailee. Hän kertoo työntekijöiden valitsemisen olevan tarkka prosessi, jonka tavoitteena on löytää ne ihmiset, jotka tuovat työympäristöön jotain uutta. Adeline kertoo, kuinka Clarion Hotel Helsinki haluaa pyrkiä erottumaan muista hotelleista tekemällä arjen pienetkin asiat omalla lisä “twistillä”. “Erään lapsen nalle jäi huoneeseen ja sen sijaan, että lähetimme sen vain hänelle kotiin, otimme kuvia nallen seikkailuista hotellilla. Sen lisäksi, että tämä teki perheen onnelliseksi, meillä oli hauskaa sitä tehdessä”, Adeline nauraa.

Adeline päätyi Clarion Hotel Helsinkiin töihin opettajien rohkaisun kautta. Kolmiosaisessa Clarion Talent Hunt:ssa hakijoita oli todella paljon ja kilpailu työpaikasta uuden hotellin leivissä oli harvinaisen kovaa. Ensimmäisessä osassa hakijoiden täytyi pitää 2 minuutin puhe siitä, miksi heidät pitäisi valita jatkoon. Toisessa osassa testattiin tiimityöskentelytaitoja ryhmätöiden kautta ja kolmas, viimeinen vaihe, oli yksilöhaastattelu. Uuden hotellin avaaminen on hänen mukaansa korvaamaton kokemus ja hän on todella kiitollinen siitä, että on päässyt olemaan mukana prosessissa alusta asti. “Aloitimme koulutuspäivillä, joiden aikana tutustuimme eri ohjelmiin ja prosesseihin. Sen jälkeen juoksimme ympäri hotellia valmistelemassa huoneita, siivoamassa nurkkia ja järjestelemässä huonekaluja. Olen juossut kaikki meidän huoneet läpi ja vienyt sinne erinäisiä esineitä kuten “Do not smoke” -kylttejä, kyniä ja minibaari tuotteita”, Adeline muistelee.

Adeline kertoo työssään parasta olevan ihmiset. Hän kokee itsensä hyvin sosiaalisena ja ihmisrakkaana ja hän kertoo pitävänsä työssään erityisesti siitä, että ei ikinä tiedä, ketä vastaan tulee ja mitä uutta heiltä voi oppia. “Olen saanut lyhyen työurani aikana paljon korvaamattomia kontakteja vaan juttelemalla ensin niitä näitä”, Adeline kertoo. Hän korostaa ihanien vieraiden lisäksi Clarionin huipputiimiä, jonka ansiosta töihin on aina ilo tulla.

Adeline toteaa restonomiopintojen aikana käytyjen kurssien osoittautuneen varsin hyödyllisiksi jokapäiväisessä työssään. Hän korostaa kuitenkin tekemällä oppimista. “Muutama työkavereistani ei omista mitään alaan liittyvää koulutusta ja ovat silti edenneet upeasti. Itse kuitenkin uskon saaneeni paljon hyötyä opinnoistani. Monet prosessit, jotka käytiin läpi teoreettisesti ovat tulleet käyttöön käytännössä ja teoriasta on aina hyötyä taustalla”, Adeline painottaa. Yhdeksi hyödyllisimmistä kursseista Adeline koki Henkilökohtaiset viestintätaidot -kurssin, sillä sen aikana hän sai muun muassa hyviä oppeja isojen väkijoukkojen edessä puhumiseen. Adeline painottaa myös kieliopintojen tärkeyttä alalla. Opintojen parhaat kokemukset Adelinelle olivat harjoittelut ja hän kehottaakin opiskelijoita miettimään tarkkaan, millaisiin paikkoihin haluaa tulevaisuuden nimissä tutustua.

Adelinen terveiset restonomiopiskelijoille on “Stay in school kids”. Hän kertoo töitä löytyvän suhteellisen helposti mahdollisten kontaktien ja harjoittelujen kautta ja tästä syystä koulu saattaa joskus helposti jäädä unholaan. “Kannattaa kaikesta huolimatta suorittaa kurssit loppuun, sillä muuten opinnäytetyö jää helposti roikkumaan ja paperit jää saamatta”, Adeline varoittelee.

Osallistumalla erinäisiin projekteihin ja olemalla aktiivinen opintojen aikana voi huomaamattaan avata sellaisia ovia, joiden olemassaolosta ei vielä välttämättä edes tiennyt. RESTO2018-kisojen järjestäminen on ollut opettavainen ja antoisa kokemus, jonka kautta olemme päässeet käsiksi työelämään sekä saaneet korvaamattomia kontakteja alallamme toimiviin ammattilaisiin ja tätä samaa toivomme myös kaikille kilpailuihin osallistuville.

Toivotamme markkinointitiimimme puolesta onnea ja menestystä jokaiselle joukkueelle. Huomenna nähdään Clarion Hotel Helsingissä!

-Jenni