Joulumieltä Tuomaan Markkinoilta

Onko joulumielesi vielä hakoteillä? Jos näin on päässyt kiireen keskellä käymään, käännä kurssisi pikimmiten kohti Senaatintoria ja Tuomaan joulumarkkinoita. Nappaa mukaasi sekä sormia että sielua lämmittävä kuppi kuumaa glögiä, fiilistele taustalla soivia tuttuja joululauluja ja heittäydy mukaan todelliseen toritunnelmaan!

Tuomaan Markkinat ovat Helsingin suurin ja vanhin ulkoilmassa järjestettävä joulutori ja ne herättävät vuosi vuodelta yhä enemmän huomiota niin paikallisten kuin turistien keskuudessa. 133 myyntikojua takaavat viime hetken joululahjaideoiden syntymisen ja mikä parasta, ei markkinoilta tarvitse lähteä kotiin myöskään tyhjin vatsoin.

Ruokakojut ovat pullollaan makeaa, suolaista sekä kaikkea siltä väliltä. Kolmetoista ravintolaa tarjoilevat herkullisia aterioita niin pienempään kuin isompaankin nälkään. Kokeile vaikkapa hot dog käsintehdyllä nakilla tai iki-ihana kermainen lohikeitto. Kun sokerihammasta alkaa kolottaa, herkuttele nutellavohvelilla tai tutuilla ja turvallisilla, perinteisemmillä joululeivonnaisilla.

Puhdas ja vastuullinen ruoka kiinnostaa tämän päivän kuluttajia ja he ovat valmiita näkemään vaivaa löytääkseen etsimänsä tuotteet. Look no further, sillä lähi-,  vegaani- ja luomuruoka näyttelevät suurta roolia torin ravintolamaisemassa. Täältä löydät jopa kynttiläsi vegaanisina, jos niin haluat!

Tuomaan Markkinat eivät suinkaan ole vain pelkkä kojumeri. Siellä pääset nauttimaan muun muassa livemusiikista sekä aidosta suomalaisesta saunasta. Luit oikein; tältä joulutorilta löydät oikean joulusaunan. Hikoile siis stressisi ulos saunan lauteilla hyvässä tunnelmassa ja kylmä virvoke kädessä. Myös mielesi pitää lämpimänä tieto siitä, että kyseinen lysti maksaa vain 5 euroa ja sauna-aikaa on jopa kokonainen tunti! Jos et kuitenkaan ole saunaihmisiä, voit lauteiden sijaan istahtaa joka päivä markkinoilla vierailevan joulupukin polvelle lapsuuden aikojasi verestämään.

Lähde siis metsästämään viimeisiä lahjoja tai kadonnutta joulumieltäsi Senaatintorilta vielä tämän tai huomisen aikana ennen kuin mökit sulkevat ikkunansa taas vuodeksi.

Rauhallista joulun odotusta,
Jenni Pietola