Kolmessa päivässä kiinni ravintola-alan töihin

Pääyhteistyökumppanimme Opteam on rekrytoinnin rautainen ammattilainen. Opteam on työelämää vastuullisesti uudistava ja muuttuvan työelämän todellinen asiantuntija, jonka palveluihin kuuluvat osaavien työntekijöiden hankinta, ammattitaidon ylläpitäminen sekä hyvinvointia työelämässä parantavat ratkaisut. Yli 30 toimistoa kattava valtakunnallinen verkosto takaa sen, että Opteam tuntee paikallisen yrityselämän koko Suomen laajuudella. Opteam on osa Baronaa.

Työelämä onkin suuressa murroksessa – rekrytoinneille haasteita tuovat aikaisempaa epätasaisempi työvoiman tarve, suurten ikäluokkien eläköityminen ja vakava pula ammattitaitoisista osaajista. Työelämän kovaan muutosvauhtiin ja sen tuomiin haasteisiin täytyy osata vastata uudenlaisilla palveluilla ja innovatiivisilla toimintatavoilla. Ei kuulosta ihan yksinkertaisilta pulmilta, mutta Opteam on lähtenyt ennakkoluulottamasti etsimään uudenlaisia ratkaisuja.

Yksi näihin haasteisiin vastaava konsepti on Opteamin oma Raflateam-valmennus. Valmennuksella pystytään tarjoamaan pikaväylä ravintola-alan vauhdikkaaseen ja mielenkiintoiseen maailmaan.  Raflateamin käytännönläheisen valmennuksen avulla pääsee mukaan ravintola-alan käytäntöihin ja viimeisimpiin trendeihin viinipullon esittelystä aina kiireisemmänkin serviisin hallintaan.

Tätä on päästävä tarkastelemaan lähempää! Miten muutamassa päivässä voi päästä sisälle ravintolamaailman moniin tehtäviin? Markkinointitiimi päätti ottaa tästä selvää ja minä pääsinkin seuraamaan Helsingissä järjestettävää Raflateam-valmennuspäivää.

Valmennukset pidetään aidossa ravintolaympäristössä

Valmennus järjestetään aina aidossa ravintolaympäristössä, tällä kertaa valmennuspaikkana toimi ravintola Zetor. Zetorissa minua vastassa oli ravintola-alan rautainen kolmikko – Raflateam-kouluttaja Markus Apuli, Raflateamista vastaava Opteamin palvelujohtaja Marja Velin sekä Opteamin HR-koordinaattori Melina Siimeslahti. Markus siis toimii kouluttajana Raflateam-koulutuksissa ja hänellä onkin 20 vuoden laaja kokemus ravintola-alan eri tehtävistä. Markus on myös ollut mukana kehittämässä Raflateam-konseptia.

Opteamin rautaiset ammattilaiset Melina & Marja

Marjan tehtävänkuvaan kuuluu kehittää uusia palvelu- ja koulutuskonsepteja, jotka palvelevat muuttuvan työelämän tarpeita. Melina taas vastaa siitä, että Raflateam-valmennuksen käyneet uudet osaajat saavat toiveitaan ja osaamistaan vastaavan työpaikan. Opteam siis huolehtii siitä, että valmennuksen käyneet pääsevät oikeasti työhön kiinni!

Kenelle valmennus sitten sopii? Melina, Markus ja Marja vakuuttavat, että valmennus sopii ihan kaikille ja tärkein kriteeri onkin se, että on aito kiinnostus ravintola-alaa kohtaan. Kun motivaatio on kohdallaan, se riittää pitkälle. Valmennuksessa fokus on siinä, että ravintola-alasta kiinnostuneet saavat käytännön taitoja alalla työskentelyyn ja valmiuksia ensimmäiseen työpäiväänsä – itse työ kyllä opettaa loput.

Markus kouluttaa tulevia ravintola-alan ammattilaisia

Raflateam-valmennus on loistava mahdollisuus esimerkiksi korkeakouluopiskelijalle, joka haluaa opiskelujen ohella työskennellä joustavasti – ravintola-alalla onkin aina töitä tarjolla niin aamu-, ilta- kuin viikonloppuvuoroissakin. Tähän tilaisuuteen on tarttunut Laurean ensimmäisen vuoden restonomiopiskelija Veera Wasenius, joka on käynyt Raflateam-valmennuksen aloittaessaan opinnot Laureassa. Veeralla ei ollut aikaisempaa kokemusta ravintola-alasta, jonka vuoksi hän halusikin valmennuksen suorittaa ja sitä kautta päästä alalle töihin. Lisäksi valmennus on oiva lisä omaan ansioluetteloon!

Veeran mukaan Raflateam tarjosi hyvät ja tiiviit opit muun muassa tarjoilua ja baarityöskentelyä varten, joita hän on päässyt toteuttamaan keikkaillessaan ravintola Zetorissa. Veeran mukaan Raflateam on erittäin hyvä mahdollisuus päästä kiinni ravintola-alaan ja siellä työskentelyyn, koska moneen alan työpaikkaan vaaditaan työkokemusta.

Kiitos Opteamin asiantuntijoille sekä Veeralle mahdollisuudesta tutustua tähän konseptiin!

Katso video Raflateam-valmennuksesta: https://youtu.be/ylP9gt7H_yw