Kouluruoka 70 vuotta

Vuosi 2018 on suomalaisille juhlavuosi – nimittäin maksuton kouluruoka täyttää komeat 70 vuotta! Vuonna 1943 Suomen eduskunta määräsi kunnat tarjoamaan lämpimän lounaan koululaisille ja tähän sallittiin viiden vuoden siirtymäaika. Niinpä vuotta 1948 pidetäänkin maksuttoman kouluruokailun alkamisvuotena. Suomi onkin maksuttoman kouluruokailun edelläkävijä, sillä vielä tänäkin päivänä ilmainen kouluruoka on harvinaisuus maailmassa.

On tärkeää, että koulujen ruokavalinnoissa huomioidaan paitsi ruuan terveellisyys ja monipuolisuus, myös kestävän kehityksen näkökulma. Ympäristöystävällinen ja vastuullisiin valintoihin perustuva ruokavalio on kasvispainotteinen ja mahdollisuuksien mukaan hyödynnetään satokaudet sekä raaka-aineiden kotimaisuus. HKScan johtaakin ruuan arvoketjua tilalta haarukkaan asti – HKScanin lihatuotteita syödessä voi aina olla varma siitä, että liha on aina vastuullisesti tuotettua.

HKScan Pro on lanseerannut juhlavuodeksi kampanjan ”Kouluruoka 70 vuotta”. Kampanjan tavoitteena on korostaa kouluruuan merkitystä sekä antaa uusia ruokaratkaisuja ja –reseptejä, joilla ruuista voi tehdä entistä herkullisempia. Kampanjasivu tarjoaa muun muassa ruokalistapohjia ja herkullisia reseptejä, joita voi käydä katsomassa täältä: http://www.hkscanpro.fi/kampanjat/nyt-juhlitaan-kouluruuan-70-vuotista-taivalta

Restokisat halusi ehdottomasti lähteä mukaan tähän hienoon kampanjaan, jonka vuoksi päätimme järjestää Instagramin puolelle kilpailun. Käy siis kommentoimassa Restokisojen Instaan,  mikä on sinun suosikkikouluruokasi. Kaikkien kommentoijien kesken arvotaan jotain kivaa! Osallistumisaikaa on helmikuun loppuun asti, eli jätäthän kommenttisi keskiviikkoon 28.2. mennessä.