Kun espresso eksyi keittiöön

Joulukuussa meidän Facebook sivuilla julkaistiin video, jossa Laurea ammattikorkeakoulun restonomiopiskelija Erik valmisti kahviteemaisia ruoka-annoksia Dietan demokeittiössä. Jos vesi herahti silloin kielelle (ja miksei olisi herahtanut) niin nyt on sinun mahdollisuutesi kääriä hihat ylös, laittaa esiliina päälle ja hiukset kiinni ja testata näitä annoksia kotona.

Karemellisoitua ankkaa espresso glazeerattujen juuresten ja mustajuurisipsien kera

  • Seesamin siemenet
  • Vesikrassi
  • 2 porkkanaa
  • 2 palsternakka
  • 1 raitajuuri
  • 1 keltajuuri
  • Espressoa
  • Soijakastiketta
  • Suolaa
  • Mustapippuria
  • Ruokosokeria
  • Paksoita
  • Ankanrinta
  • Rypsiöljy
  • Kuusenkerkkäsiirappi
  • Mustajuuri

Tee esivalmistelut:

Kuori ja viipaloi porkkanat ja palsternakat julienneiksi. Kuori raita/keltajuuri ja tee ohuita kiekkoja.

Kuori mustajuuri ja kuori kuoritusta mustajuuresta ohuita siivuja kuorimaveitsellä. Friteeraa ohuet mustajuuret fritissä (150°C astetta) tai kattilassa missä on öljyä. Laita sipsit talouspaperin päälle ja lisää suolaa sipseihin. Anna sipsien kuivua. Huom liian tummaksi menneet sipsit ovat kitkerän makuisia!

Pilko paksoita ohuiksi siivuiksi.

Paahda seesamin siemenet uunissa tai pannulla nätin värisiksi.

Viipaloi ankka ohuiksi siivuiksi.

Valmistus:

Sekoittele raita/keltajuuri kiekot kuusenkerkässä, suolassa ja rypsiöljyssä. Laita uunivuokaan ja uunin (noin 160°C astetta). Kypsennä ne kypsiksi.

Ota kaksi pannua. Toinen ankkaa ja toinen juureksia varten. Laita kumpaankin pannuun tilkka öljyä ja lämmitä kuumiksi. Laita juurekset pannulle ja paistele niitä hetki, jonka jälkeen lisää hieman suolaa ja glazeeraa juurekset espresolla ja pienellä määrällä ruokosokeria. Laita ankan palat pannulle ja mausta pienellä määrällä suolaa ja pippuria. Paista ankkoja nopeasti ja karamellisoi soijan ja ruokosokerin avulla.

Voit asetella ruoan lautaselle niin kuin itse haluat.

Espresso-Suklaamousse Kahlua-siirapin kera

Kahlua-siirappi

  • 5dl sokeria
  • 5dl vettä
  • 1dl kahlua
  • Yksi espresso

Yhdistä aineet kattilaan ja keitä 108°C asteeseen.

Espresso-Suklaamousse

  • 275g maitoa
  • 2,5kpl liivate
  • 350g tumma suklaa
  • 1 tupla espresso
  • 375g kermaa

Kiehauta maito, lisää espresso ja liivate, sekoita.

Kaada seos murskatun suklaan päälle ja sekoita hyvin. Anna jäähtyä.

Kun seos on jäähtynyt vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita joukkoon. Sen jälkeen jätä seos odottamaan, että se alkaa jähmettyä reunoilta. Kun se alkaa jähmettyä siirrä seos silikoonimuotteihin.

Siirrä muotit pakkaseen.

Kumoa Espresso-Suklaamousse lautaselle ja kaada Kahlua-siirappi päälle.

Nauti.

Kiitos vielä Dietalle, että saimme valloittaa heidän demokeittiön ja pääsimme testailemaan kahviteemaisia ruoka-annoksia. Onnistuneita ruoanlaittohetkiä!

-Maaret

Seuraa meitä somessa
Facebook
Instagram

Tiesitkö, että maksuton kouluruoka täyttää tänä vuonna 70 vuotta? 🎉Juhlavuoden kunniaksi HKScan Pro on lanseerannut kampanjan, johon Restokisat halusi lähteä mukaan! Päätimme järjestää Instagramin puolelle kilpailun, johon voit käydä osallistumassa täällä: www.instagram.com/p/BfYkPCdnmGY/?taken-by=restokisat

Blogimme puolella on myös kampanjasta juttua, kannattaa kurkata myös sinne! www.resto.fi/wp/category/blogi/
... See MoreSee Less

Aikaa kilpailun alkuun: