Lakritsi- & Salmiakkifestivaalit

Lauantaini oli kirjaimellisesti lakritsin ja salmiakin täyteinen, kun Lakritsi- & Salmiakkifestivaalit valtasivat Wanhan Sataman. Tapahtuma järjestettiin jo neljättä kertaa ja isompana kuin koskaan aiemmin. Tapahtuma toimii lakritsin ja salmiakin ystävien, valmistajien ja jälleenmyyjien kohtauspaikkana. Tapahtuma-alueella oli ohjelman lisäksi tarjolla makupaloja ja runsas valikoima herkkuja kotiin vietäväksi. Koskaan ei voi olla karkkikaapissa liikaa lakritsia tai salmiakkia pahan päivän varalle. Omaan matkaani tarttui valkosuklaalla ja lakritsajauheella kuorrutettuja lakritseja ja erilaisia toffeita, joissa oli makuina myös salmiakkia ja lakritsia. Valkosuklaalla ja lakritsajauheella kuorrutettuihin lakritseihin ihastuin makupalojen myötä ja ne olivat ihan uusi tuttavuus minulle.

Tapahtumasta jäi päällimmäisenä mieleen, kuinka lakritsista ja salmiakista on moneksi. Molemmat sopivat hyvin niin leivontaan, koristeluun, drinkkeihin ja jopa taiteeksi. Tapahtumassa oli esimerkiksi lakritsikuppikakku workshop sekä lakukakun koristelukisa, jossa kävimmekin äänestämässä omia suosikkejamme. Tapahtumassa esiteltiin myös vuoden 2017 lakritsicocktail: LAKRIX. Tiesittekö muuten, että tänä vuonna tulee kuluneeksi 90 vuotta siitä, kun Fazer aloitti lakritsin valmistuksen?

Paikkana Wanha Satama oli hyvin tunnelmallinen ja sopii mielestäni kuvaamaan myös Urban Port teemaamme, joka tulee teille tutuksi tulevissa Resto -tietotaitokilpailuissa. Vielä huomenna kerkeää tutustumaan lakritsin ja salmiakin maailmaan Wanhassa Satamassa kello: 11-17.

 

Herkkuhuumassa, Annika

Seuraa meitä somessa
Facebook
Instagram

2 days ago

Resto -tietotaitokilpailut

Securitas on mukana monissa kesän menevimmistä tapahtumista, kuten:
Steel Fest
Sideways
Provinssi
Flow
Cheek-päätöskeikka
SM-urheilukisat

Securitaksella on suuri vastuu vastata näiden tapahtumien turvallisuudesta turvallisuussuunnittelusta naulakkopalveluihin ja liikenteenohjaukseen. Kaikkiin näihin tapahtumiin Securitas toimittaa järjestyksenvalvojat ja tarvittaessa myös vartijat, jotka vastaavat alueen turvallisuudesta esimerkiksi yöaikaan.
Tapahtuman turvallisuustarpeesta keskustellaan aina hyvissä ajoin tapahtumanjärjestäjän kanssa, jolloin saadaan kartoitettua mitä kaikkea Securitakselta tapahtumaan tarvitaan. Toiset tapahtumat vaativat vain yksittäisiä palveluita, kun taas toisilla on tarvetta koko turvallisuuskokonaisuudelle avaimet käteen -periaatteella.

Securitaksen Senior Project Manager Ari Solja osasi kertoa hieman tapahtumien erikoispiirteistä, kuten haasteista joita Cheekin päätöskeikka Lahden montulla voi aiheuttaa. Tapahtumaan odotetaan saapuvaksi noin 30 000 ihmistä päivää kohden, ja todennäköisesti he kaikki saapuvat lyhyen aikavälin sisällä. Haasteena tässä on saada ihmiset katsomoon hallitusti, turvallisesti ja vieläpä niin että kaikilla on mukavaa. Tähän on yhtenä ratkaisuna kehitetty oheisohjelmaa, joka alkaa reilusti ennen keikan alkua ja jonka toivotaan houkuttelevan ihmisiä paikalle jo aikaisemmin.

Provinssissa Securitas vastaa esimerkiksi ensiapupalveluista, liikenteenohjauksesta, rakennuksen ja purun vartioinnista, kansainvälisten artistien erityisvaatimuksista (kuten lentokenttäsaatto), sekä tapahtuman yleisvalvonnasta.
Asiakaspalvelu on isossa osassa Securitaksen toimintaa. Kaikissa tapahtumissa ollaan mukana asiakaspalveluhengellä ja pidetään huolta, että kaikki voivat nauttia tapahtumasta turvallisesti. Securitas kouluttaakin työntekijöitään jatkuvasti ja heille järjestetään erilaisia erikoiskoulutuksia, kuten juuri asiakaspalvelukoulutusta.

Nähdään kesän tapahtumissa!
... See MoreSee Less

Tässä koostettuna kisojen parhaita paloja🤩 Kiitos vielä kerran kaikille osallistujille, yhteistyökumppaneille, avustajille ja järjestäjille!😍🤗 ... See MoreSee Less