Lakritsi- & Salmiakkifestivaalit

Lauantaini oli kirjaimellisesti lakritsin ja salmiakin täyteinen, kun Lakritsi- & Salmiakkifestivaalit valtasivat Wanhan Sataman. Tapahtuma järjestettiin jo neljättä kertaa ja isompana kuin koskaan aiemmin. Tapahtuma toimii lakritsin ja salmiakin ystävien, valmistajien ja jälleenmyyjien kohtauspaikkana. Tapahtuma-alueella oli ohjelman lisäksi tarjolla makupaloja ja runsas valikoima herkkuja kotiin vietäväksi. Koskaan ei voi olla karkkikaapissa liikaa lakritsia tai salmiakkia pahan päivän varalle. Omaan matkaani tarttui valkosuklaalla ja lakritsajauheella kuorrutettuja lakritseja ja erilaisia toffeita, joissa oli makuina myös salmiakkia ja lakritsia. Valkosuklaalla ja lakritsajauheella kuorrutettuihin lakritseihin ihastuin makupalojen myötä ja ne olivat ihan uusi tuttavuus minulle.

Tapahtumasta jäi päällimmäisenä mieleen, kuinka lakritsista ja salmiakista on moneksi. Molemmat sopivat hyvin niin leivontaan, koristeluun, drinkkeihin ja jopa taiteeksi. Tapahtumassa oli esimerkiksi lakritsikuppikakku workshop sekä lakukakun koristelukisa, jossa kävimmekin äänestämässä omia suosikkejamme. Tapahtumassa esiteltiin myös vuoden 2017 lakritsicocktail: LAKRIX. Tiesittekö muuten, että tänä vuonna tulee kuluneeksi 90 vuotta siitä, kun Fazer aloitti lakritsin valmistuksen?

Paikkana Wanha Satama oli hyvin tunnelmallinen ja sopii mielestäni kuvaamaan myös Urban Port teemaamme, joka tulee teille tutuksi tulevissa Resto -tietotaitokilpailuissa. Vielä huomenna kerkeää tutustumaan lakritsin ja salmiakin maailmaan Wanhassa Satamassa kello: 11-17.

 

Herkkuhuumassa, Annika