Laurea pop-up Caribbean Dream @ Stockmann Helsinki

Laurean restonomiopiskelijat toteuttivat kaksipäivää kestävän elämyksellisen ruokatapahtuman ”Carribbean Dream”, osana erästä ruokapalveluiden kehittämisen opintokokonaisuutta Helsingin Stockmannin Herkussa sijaitsevassa Demokeittiössä 18.-19.5.2017. Opiskelijat konseptoivat itse tapahtuman, jonka raameiksi oli annettu toimeksiantajan, Stockmannin puolesta sesongin mukainen grilliruoka sekä raaka-ainepuolelta kala ja äyriäiset.

Myönnettävä on, olin yksi näistä neljästä onnekkaasta mukana hääränneestä opiskelijasta. Pitkästä kylmästä keväästä kärsineenä päätimme tuoda Karibian auringon luoksemme. Loihdimme itse käyttämämme reseptiikat, jotka pursuivat autenttisia karibialaisia makuja ja tuoksuja. Tunnelmaa tilaisuudessa lisäsi kaiuttimista kantautuva reggaeton musiikki. Maisteluannoksiin päätyivät niin eksoottisempi merikrotti, kampasimpukat kuin rommiliekitetyt jättikatkaravutkin. Suunniteltu nieriä vaihtui viime metreillä kaikille suomalaisille tuttuun kirjoloheen. Annokset valmistettiin keskellä ihmisvilinää sijainneessa demokeittiössä ja aina aika ajoin kerroimme keittiön kuulumisia ja houkuttelimme asiakkaita maistelemaan myös kuulutusten avulla.

Asiakkailta ja toimeksiantajalta saadun palautteen perusteella tapahtuma oli jymymenestys ja näimmekin paljon iloisesti yllättyneitä ilmeitä maistatusten yhteydessä. Tapahtumamme rohkaisi selkeästi asiakkaita testaamaan myös eksoottisempia mereneläviä kotigrillissä ja reseptejämme jaettiinkin tapahtuman aikana huikeat 640 kappaletta. Osa asiakkaista vieraili molempina tapahtumapäivinä, koska ensimmäisen päivän tunnelma oli ollut heidän sanojensa mukaan niin mukaansa tempaavaa.

Kokemuksena ja mahdollisuutena tämänlaisen ruokatapahtuman järjestäminen kyseisessä paikassa on vertaansa vailla. Stockmannin Herkun Demokeittiö on ainutlaatuinen toimintaympäristö ja mahdollisuus toimia täysin asiakasrajapinnassa on kerrassaan upea kokemus. Yhdelläkään tiimiläisistä ei ollut aikaisempaa kokemusta täysin vastaavasta tapahtumasta, joten me kaikki saimme lisää kokemusta sekä uusia elämyksiä ruuanlaiton parissa aivan täysin uudessa ympäristössä toimiessa.

Caribbean Dream Team kiittää vielä lämpimästi niin Stockmannia kuin myös demokeittiön kuningatarta Johanna Honkasta upeasta mahdollisuudesta päästä kokemaan mitä kokkaaminen hyvin hektisessä Helsingin Herkussa onkaan. Kiitokset myös myyntitiskistä teemapäivinä päävastuussa olleelle Alexander Trivedille lukuisista ruuanlaittoon liittyvistä vinkeistä, joita saimme näiden kahden päivän aikana. Teidän kanssanne oli todella ilo työskennellä!

Terveisin: Erik, Sanna M., Nelly & Sanna K.