Mitä RESTO22-tapahtumakoordinaattorin työtehtäviin kuuluu?

Tässä blogikirjoituksessa päästään tutustumaan RESTO22-tiimin tapahtumakoordinaattori Anuliinan rooliin ja työtehtäviin! Haastattelimme Anuliinaa, jotta hän pääsee kertomaan roolistaan ja työtehtävistään RESTO22 tapahtumakoordinaattorina. 

Mitä kaikkea tapahtumakoordinaattorin työtehtäviin kuuluu? 

Tapahtumakoordinaattorin työtehtäviin kuuluu sekä pienempien yksittäisten asioiden että tapahtuman kokonaisuuden hallintaa. Anuliina kuvaa tapahtumakoordinaattorin roolin kattavan monipuolisesti erilaisia tapahtuman käytännön toteutukseen liittyviä työtehtäviä. Tapahtuman toteutuminen vaatii muun muassa majoituskiintiöitä, tapahtumatyöntekijöiden hankintaa ja perehdytystä, kuljetusten ja ruokailuiden kilpailutusta, ohjelman laatimista, budjetin tarkistamista ja päivittämistä, tilojen varaamista sekä niiden käyttösoveltuvuuden pohtimista.  

Tapahtuman teema ja brändi kulkevat koko ajan matkassa mukana siten, että käytännön toteutus on linjassa markkinoinnin ja viestinnän kanssa. 

Mitkä ovat tällä hetkellä ajankohtaisimmat tehtävät ja miksi? 

RESTO22-kisoihin on aikaa tasan neljä kuukautta ja ajankohtaisimmiksi tehtäväksi Anuliina kokee tapahtuman koordinoinnin näkökulmasta majoituskiintiöiden hankkimisen sekä tapahtuman ohjelman suunnittelun. Erityisesti ohjelman suunnittelu on ajankohtaista, koska aikatauluttamisen ja mahdollisten puhujien tai esiintyjien varaamisen kanssa on oltava ajoissa liikkeellä. RESTO22-ohjelma koostuu myös kisoille perinteiseen tapaan kahdesta rinnakkain kulkevasta kilpailijoiden sekä kollegoiden ohjelmasta.  

Miten tapahtumakoordinaattori tekee yhteistyötä muiden tiimiläisten kanssa?  

Tapahtumakoordinaattori tekee yhteistyötä markkinoinnin ja viestinnän kanssa esimerkiksi ohjelman suunnittelun suhteen. Vaikka ohjelman suunnittelun vastuu on tapahtumakoordinaattorilla, osallistuvat kaikki tiimin jäsenet sen ideoimiseen ja järjestelyihin. Ohjelmaa laaditaan yhteistyössä, sillä se on sidoksissa yhteistyökumppanuuksiin, tapahtumapaikkoihin ja tarvittaviin resursseihin. Anuliina korostaa tiimin sisäisen kommunikoinnin merkitystä, jotta suunnitelluista asioista osataan viestiä ja markkinoida yhteisen linjan mukaan myös ulospäin osallistujille. 

Mikä tapahtumakoordinaattorin työssä on parasta? 

Anuliina kokee, että tapahtumakoordinaattorin työssä parasta on, kun pääsee kehittämään omaa osaamistaan sekä suunnittelemaan ja toteuttamaan omia ideoitaan. Tapahtumakoordinoinnissa on itsenäisen työskentelyn lisäksi paljon tiivistä yhteistyötä tiimin ja muiden tapahtumassa mukana olevien sidosryhmien kanssa. On myös hienoa, kun pääsee konkreettisesti näkemään oman työnsä tulokset!  

Haluaisitko tietää lisää tapahtumakoordinoinnista? Laita meille kysymyksesi RESTO-kisojen somekanavissa (FB: Resto-tietotaitokilpailut, IG: restokisat) tai sähköpostilla (info@resto.fi)! 

Comments are closed.