Mukana Suomen Ruokalista® kuvauksissa

HKScan on johtava pohjoismainen lihaosaaja, ja sen pitkistä perinteistä kumpuaakin vahva osaaminen ja ammattitaito, joka on monipuolisilla palveluillaan kaikkien ammattikeittiöiden käytettävissä. HKScan tarjoaa parasta ja vastuullisesti tuotettua laatulihaa, valmisruokia ja lihavalmisteita, ja samalla se toimii lukuisten ammattikeittiöiden luotettavana kumppanina. Me Restokisoissa olemmekin erityisen ylpeitä siitä, että saamme tehdä yhteistyötä juuri HKScan Pro:n kanssa.


Monelle ammattikeittiölle tuttu julkaisu on varmasti HKScan Pro:n Suomen Ruokalista®. Se on HKScan Pro:n tuottama tuoteopas, josta on helppo löytää HKScanin tuotteita tuotetietoineen. Näin raaka-aineiden tilaaminen käy helposti. Tuotetietojen lisäksi Suomen Ruokalista® tuoteoppaasta löytää mielenkiintoista luettavaa liittyen mm. HKScanin tuotteisiin ja vastuullisuuteen.

Vuosi 2017 oli HKScan Pro:lla porsaanvuosi ja nyt vuosi 2018 on pyhitetty Kariniemen® Kananpojalle. Vuoden 2018 Suomen Ruokalista® -tuoteoppaasta löytää siis paljon tietoa monikäyttöisestä siipikarjanlihasta. Maailman terveimmät kananpojat kasvavatkin juuri Suomessa ja Kariniemen® kotitiloilla Satakunnan, Varsinais-Suomen ja Pirkanmaan alueella.

Kananpojat syövät kotitiloilla lähiruokaa ja ruokavaliota täydennetään kasviproteiinilla, vitamiineilla ja kivennäisaineilla. Kanaloiden lämmöntuotanto hoidetaan täysin kotimaisella bioenergialla ja kanapojat saavat kasvaa ja elää vapaasti tasalämpöisessä tilassa turvepehkun päällä. Näin pystytään varmistamaan, että eläimet kasvavat terveinä. Kun kananpoikien on aika siirtyä tuotantolaitoksiin, ne matkustavat ilmastoiduilla tai lämmitetyillä autoilla mahdollisimman lyhyen matkan – näin pystytään varmistamaan lintujen stressittömyys ja hyvinvointi.

Suomalaisen siipikarjan tunnusmerkki on puhtaus. Työvälineiden sekä koko tilojen hygienia onkin Kariniemen tuotantolaitoksissa itsestäänselvyys, samoin kuin kylmäketjusta huolehtiminen. Vastuullisesti tuotetusta siipikarjanlihasta on helppo valmistaa kaikille maistuvaa ruokaa!

Me pääsimme viime marraskuussa markkinointitiimin kanssa kurkistamaan kulissien taakse, kun HKScanin koekeittiöllä kuvattiin vuoden 2018 Suomen Ruokalista® tuoteopasta. Oli mielenkiintoista nähdä, mitä kaikkea tällaiseen prosessiin kuuluu ja todellisten ammattilaisten työtä oli ilo seurata! Kiitos HKScan Pron koko porukalle tästä mahdollisuudesta.


-Venla