Slush Music 2017 -tapahtuma vapaaehtoisen rakennustiimiläisen silmin

Markkinointitiimistämme restonomiopiskelija Laura Putkonen oli tänä vuonna yksi monista Slush Musicin vapaaehtoisista ja kertoi meille kokemuksestaan. Hän oli mukana Slush Musicin rakennustiimissä ja pääsi aitiopaikalle tapahtuman kulisseihin sekä tositoimiin rakentamaan tapahtumaa muiden vapaaehtoisten kanssa. Slush Music järjestettiin Helsingissä Kaapelitehtaalla 28.-29.11.2017 ja Laura oli rakentamassa tapahtumaa 25. -ja 26.11. Rakennustiimiläisten työtehtäviin kuului niin väliseinien rakentamista, mattojen leikkaamista oikean kokoisiksi, mattojen teippaamista paikoilleen, valaisimien päällystämistä erilaisilla muoveilla, kukkaruukkujen päällystämistä, rumpusettien purkamista sekä ylijäämä tavaroiden lajittelua esimerkiksi eurolavoille.

Laura oli myös mukana tapahtuman purussa, jonka hän koki rankemmaksi kuin tapahtuman rakentamisen. Tavarantoimittajilla oli tiukat aikataulut, joiden mukaan he hakivat omat tavaransa pois tapahtumapaikalta. Tapahtumapaikalla kasattiin siis ripeään tahtiin muun muassa tuolit sekä pakattiin muut kalusteet lavoille, laatikoihin ja kärryille. Kaikki tuli myös laskea, jotta määrät täsmäävät. Tapahtumapaikalta poistettiin myös lattioihin teipatut matot ja seiniin laitetut julisteet. Kaikki poisvietävä vietiin loppujen lopuksi Kaapelitehtaan suureen halliin, josta tavarat lähtivät omiin kohteisiinsa.

Tärkeänä Laura koki rakennustiimin välisen kommunikaation, sillä rakentaessa, että purkaessa kaikkien on oltava tietoisia mitä missäkin tapahtuu ja mitä on vielä tekemättä. Työpäivät olivat myös rankkoja ja vaativat kärsivällisyyttä ja hyviä hermoja!

Vapaaehtoiset saivat työstään palkkioksi ruokaa, juomaa, naposteltavaa sekä rutkasti arvokasta työkokemusta. Työkaverit myös vaihtuivat tehtävien vaihtumisen myötä, joten rakentaessa pääsi myös tutustumaan uusiin ihmisiin. Vapaaehtoiset pääsivät myös osallistumaan itse tapahtumaan sekä tapahtuman afterpartyihin.

Se mitä asiakkaat näkevät tullessaan tapahtumapaikalle, vaatii siis paljon sellaista työtä, jota ei tule välttämättä asiakkaan heti ajateltua. Myöskään tapahtuman päätyttyä tapahtumantuottajat eivät voi vielä heittää hanskoja tiskiin vaan edessä on usein myöhäisille tunneille venyvät purut sekä edessä odottavat tapahtuman jälkityöt. Mutta kaikki on sen arvoista, kun onnistunut tapahtuma siintää silmissä!

-Annika

Kuvat Laura Putkonen.

Seuraa meitä somessa
Facebook
Instagram

2 days ago

Resto -tietotaitokilpailut

Securitas on mukana monissa kesän menevimmistä tapahtumista, kuten:
Steel Fest
Sideways
Provinssi
Flow
Cheek-päätöskeikka
SM-urheilukisat

Securitaksella on suuri vastuu vastata näiden tapahtumien turvallisuudesta turvallisuussuunnittelusta naulakkopalveluihin ja liikenteenohjaukseen. Kaikkiin näihin tapahtumiin Securitas toimittaa järjestyksenvalvojat ja tarvittaessa myös vartijat, jotka vastaavat alueen turvallisuudesta esimerkiksi yöaikaan.
Tapahtuman turvallisuustarpeesta keskustellaan aina hyvissä ajoin tapahtumanjärjestäjän kanssa, jolloin saadaan kartoitettua mitä kaikkea Securitakselta tapahtumaan tarvitaan. Toiset tapahtumat vaativat vain yksittäisiä palveluita, kun taas toisilla on tarvetta koko turvallisuuskokonaisuudelle avaimet käteen -periaatteella.

Securitaksen Senior Project Manager Ari Solja osasi kertoa hieman tapahtumien erikoispiirteistä, kuten haasteista joita Cheekin päätöskeikka Lahden montulla voi aiheuttaa. Tapahtumaan odotetaan saapuvaksi noin 30 000 ihmistä päivää kohden, ja todennäköisesti he kaikki saapuvat lyhyen aikavälin sisällä. Haasteena tässä on saada ihmiset katsomoon hallitusti, turvallisesti ja vieläpä niin että kaikilla on mukavaa. Tähän on yhtenä ratkaisuna kehitetty oheisohjelmaa, joka alkaa reilusti ennen keikan alkua ja jonka toivotaan houkuttelevan ihmisiä paikalle jo aikaisemmin.

Provinssissa Securitas vastaa esimerkiksi ensiapupalveluista, liikenteenohjauksesta, rakennuksen ja purun vartioinnista, kansainvälisten artistien erityisvaatimuksista (kuten lentokenttäsaatto), sekä tapahtuman yleisvalvonnasta.
Asiakaspalvelu on isossa osassa Securitaksen toimintaa. Kaikissa tapahtumissa ollaan mukana asiakaspalveluhengellä ja pidetään huolta, että kaikki voivat nauttia tapahtumasta turvallisesti. Securitas kouluttaakin työntekijöitään jatkuvasti ja heille järjestetään erilaisia erikoiskoulutuksia, kuten juuri asiakaspalvelukoulutusta.

Nähdään kesän tapahtumissa!
... See MoreSee Less

Tässä koostettuna kisojen parhaita paloja🤩 Kiitos vielä kerran kaikille osallistujille, yhteistyökumppaneille, avustajille ja järjestäjille!😍🤗 ... See MoreSee Less