Slush Music 2017 -tapahtuma vapaaehtoisen rakennustiimiläisen silmin

Markkinointitiimistämme restonomiopiskelija Laura Putkonen oli tänä vuonna yksi monista Slush Musicin vapaaehtoisista ja kertoi meille kokemuksestaan. Hän oli mukana Slush Musicin rakennustiimissä ja pääsi aitiopaikalle tapahtuman kulisseihin sekä tositoimiin rakentamaan tapahtumaa muiden vapaaehtoisten kanssa. Slush Music järjestettiin Helsingissä Kaapelitehtaalla 28.-29.11.2017 ja Laura oli rakentamassa tapahtumaa 25. -ja 26.11. Rakennustiimiläisten työtehtäviin kuului niin väliseinien rakentamista, mattojen leikkaamista oikean kokoisiksi, mattojen teippaamista paikoilleen, valaisimien päällystämistä erilaisilla muoveilla, kukkaruukkujen päällystämistä, rumpusettien purkamista sekä ylijäämä tavaroiden lajittelua esimerkiksi eurolavoille.

Laura oli myös mukana tapahtuman purussa, jonka hän koki rankemmaksi kuin tapahtuman rakentamisen. Tavarantoimittajilla oli tiukat aikataulut, joiden mukaan he hakivat omat tavaransa pois tapahtumapaikalta. Tapahtumapaikalla kasattiin siis ripeään tahtiin muun muassa tuolit sekä pakattiin muut kalusteet lavoille, laatikoihin ja kärryille. Kaikki tuli myös laskea, jotta määrät täsmäävät. Tapahtumapaikalta poistettiin myös lattioihin teipatut matot ja seiniin laitetut julisteet. Kaikki poisvietävä vietiin loppujen lopuksi Kaapelitehtaan suureen halliin, josta tavarat lähtivät omiin kohteisiinsa.

Tärkeänä Laura koki rakennustiimin välisen kommunikaation, sillä rakentaessa, että purkaessa kaikkien on oltava tietoisia mitä missäkin tapahtuu ja mitä on vielä tekemättä. Työpäivät olivat myös rankkoja ja vaativat kärsivällisyyttä ja hyviä hermoja!

Vapaaehtoiset saivat työstään palkkioksi ruokaa, juomaa, naposteltavaa sekä rutkasti arvokasta työkokemusta. Työkaverit myös vaihtuivat tehtävien vaihtumisen myötä, joten rakentaessa pääsi myös tutustumaan uusiin ihmisiin. Vapaaehtoiset pääsivät myös osallistumaan itse tapahtumaan sekä tapahtuman afterpartyihin.

Se mitä asiakkaat näkevät tullessaan tapahtumapaikalle, vaatii siis paljon sellaista työtä, jota ei tule välttämättä asiakkaan heti ajateltua. Myöskään tapahtuman päätyttyä tapahtumantuottajat eivät voi vielä heittää hanskoja tiskiin vaan edessä on usein myöhäisille tunneille venyvät purut sekä edessä odottavat tapahtuman jälkityöt. Mutta kaikki on sen arvoista, kun onnistunut tapahtuma siintää silmissä!

-Annika

Kuvat Laura Putkonen.