Terveiset Olutexpoilta Helsingin Kaapelitehtaalta!

Lokakuun ilmojen viiletessä päätimme kääntää laivamme keulan kohti Kaapelitehdasta ja siellä järjetettävää OlutExpoa! OlutExpon on tarkoitus olla Suomen kattavin ja laadukkain panimo- ja tislaamotuotteita esittelevä tapahtuma, jossa kuluttajat, ammattilaiset ja tuottajat kohtaavat rennossa ja rauhallisessa ilmapiirissä. Olutexpo järjestettiin Kaapelitehtaalla nyt neljättä kertaa. Tämän vuoden teema ”Olut ruokajuomana” ja oluen ja ruoan yhdistäminen näkyi vahvasti varsinki ruokastudiolla.

Perjantai-iltana OlutExpoilla oli vilkas meininki ja iloinen tunnelma. Me vietimme suurimman osan ajasta ruokastudiolla, jossa ruoka-alan ammattilaisten käytössä oli meidän pääyhteistyökumppanimme Dietan rakentama demokeittiö. Laurea ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat olivat ruoka-alan ammattilaisten apuna kokkaamassa keittiössä ja maistattamassa ruokaa yleisöllä. Yksi Laurean restonomitutkinnon vahvuuksista on se, että opiskelijat pääsevät oikeisiin alan tapahtumiin töihin ja näkevät kuinka suuriakin tapahtumia rakennetaan. Unohtamatta tietenkään mahdollisia työtarjouksia ja tärkeitä kontakteja oman alan huippu nimien kanssa.

Saavuimme paikan päälle ennen kuutta, joten ehdimme juuri parahiksi Anikó Lehtisen tuottamaan ruokastudioon kuuntelemaan Aimo Lindgrenin esitystä tanskalaisista voileivistä ja niiden yhdistämistä olueen. Tärkeintä Lidgrenin mukaan Tanskalaisissa Voileivissä on, että leipä ei saa näkyä täytteiden alta. Suosituksina tanskalaisenvoileivän ja oluen yhdistämiseen tuli Aimolta Kylmäsavulohivoileipä ja Gose, kun taas Anikón mielestä IPA ja paahtopaistivoileipä oli paras yhdistelmä.

Toinen esitys, jonka kuulimme ruokastudiolla, oli Jukolan Juuston Juustomestari Markku Liiaksen ”Sahticheddaria ja juustoja oluiden kanssa”. Laurean restonomiopiskelijat maistattivat yleisöllä sahdin kantavierrettä ja sahticheddaria.

Syksyllä tuntuu olevan kiinnostavaa tapahtumaa ruokaan liittyen lähes koko ajan. Seuraavaksi saattekin lukea blogista tunnelmia Lakritsi- ja Salmiakkifestareilta.

-Maaret & Venla

Kuvat ottanut Anton Mäkelä.