Terveiset Olutexpoilta Helsingin Kaapelitehtaalta!

Lokakuun ilmojen viiletessä päätimme kääntää laivamme keulan kohti Kaapelitehdasta ja siellä järjetettävää OlutExpoa! OlutExpon on tarkoitus olla Suomen kattavin ja laadukkain panimo- ja tislaamotuotteita esittelevä tapahtuma, jossa kuluttajat, ammattilaiset ja tuottajat kohtaavat rennossa ja rauhallisessa ilmapiirissä. Olutexpo järjestettiin Kaapelitehtaalla nyt neljättä kertaa. Tämän vuoden teema ”Olut ruokajuomana” ja oluen ja ruoan yhdistäminen näkyi vahvasti varsinki ruokastudiolla.

Perjantai-iltana OlutExpoilla oli vilkas meininki ja iloinen tunnelma. Me vietimme suurimman osan ajasta ruokastudiolla, jossa ruoka-alan ammattilaisten käytössä oli meidän pääyhteistyökumppanimme Dietan rakentama demokeittiö. Laurea ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijat olivat ruoka-alan ammattilaisten apuna kokkaamassa keittiössä ja maistattamassa ruokaa yleisöllä. Yksi Laurean restonomitutkinnon vahvuuksista on se, että opiskelijat pääsevät oikeisiin alan tapahtumiin töihin ja näkevät kuinka suuriakin tapahtumia rakennetaan. Unohtamatta tietenkään mahdollisia työtarjouksia ja tärkeitä kontakteja oman alan huippu nimien kanssa.

Saavuimme paikan päälle ennen kuutta, joten ehdimme juuri parahiksi Anikó Lehtisen tuottamaan ruokastudioon kuuntelemaan Aimo Lindgrenin esitystä tanskalaisista voileivistä ja niiden yhdistämistä olueen. Tärkeintä Lidgrenin mukaan Tanskalaisissa Voileivissä on, että leipä ei saa näkyä täytteiden alta. Suosituksina tanskalaisenvoileivän ja oluen yhdistämiseen tuli Aimolta Kylmäsavulohivoileipä ja Gose, kun taas Anikón mielestä IPA ja paahtopaistivoileipä oli paras yhdistelmä.

Toinen esitys, jonka kuulimme ruokastudiolla, oli Jukolan Juuston Juustomestari Markku Liiaksen ”Sahticheddaria ja juustoja oluiden kanssa”. Laurean restonomiopiskelijat maistattivat yleisöllä sahdin kantavierrettä ja sahticheddaria.

Syksyllä tuntuu olevan kiinnostavaa tapahtumaa ruokaan liittyen lähes koko ajan. Seuraavaksi saattekin lukea blogista tunnelmia Lakritsi- ja Salmiakkifestareilta.

-Maaret & Venla

Kuvat ottanut Anton Mäkelä.

Seuraa meitä somessa
Facebook
Instagram

2 days ago

Resto -tietotaitokilpailut

Securitas on mukana monissa kesän menevimmistä tapahtumista, kuten:
Steel Fest
Sideways
Provinssi
Flow
Cheek-päätöskeikka
SM-urheilukisat

Securitaksella on suuri vastuu vastata näiden tapahtumien turvallisuudesta turvallisuussuunnittelusta naulakkopalveluihin ja liikenteenohjaukseen. Kaikkiin näihin tapahtumiin Securitas toimittaa järjestyksenvalvojat ja tarvittaessa myös vartijat, jotka vastaavat alueen turvallisuudesta esimerkiksi yöaikaan.
Tapahtuman turvallisuustarpeesta keskustellaan aina hyvissä ajoin tapahtumanjärjestäjän kanssa, jolloin saadaan kartoitettua mitä kaikkea Securitakselta tapahtumaan tarvitaan. Toiset tapahtumat vaativat vain yksittäisiä palveluita, kun taas toisilla on tarvetta koko turvallisuuskokonaisuudelle avaimet käteen -periaatteella.

Securitaksen Senior Project Manager Ari Solja osasi kertoa hieman tapahtumien erikoispiirteistä, kuten haasteista joita Cheekin päätöskeikka Lahden montulla voi aiheuttaa. Tapahtumaan odotetaan saapuvaksi noin 30 000 ihmistä päivää kohden, ja todennäköisesti he kaikki saapuvat lyhyen aikavälin sisällä. Haasteena tässä on saada ihmiset katsomoon hallitusti, turvallisesti ja vieläpä niin että kaikilla on mukavaa. Tähän on yhtenä ratkaisuna kehitetty oheisohjelmaa, joka alkaa reilusti ennen keikan alkua ja jonka toivotaan houkuttelevan ihmisiä paikalle jo aikaisemmin.

Provinssissa Securitas vastaa esimerkiksi ensiapupalveluista, liikenteenohjauksesta, rakennuksen ja purun vartioinnista, kansainvälisten artistien erityisvaatimuksista (kuten lentokenttäsaatto), sekä tapahtuman yleisvalvonnasta.
Asiakaspalvelu on isossa osassa Securitaksen toimintaa. Kaikissa tapahtumissa ollaan mukana asiakaspalveluhengellä ja pidetään huolta, että kaikki voivat nauttia tapahtumasta turvallisesti. Securitas kouluttaakin työntekijöitään jatkuvasti ja heille järjestetään erilaisia erikoiskoulutuksia, kuten juuri asiakaspalvelukoulutusta.

Nähdään kesän tapahtumissa!
... See MoreSee Less

Tässä koostettuna kisojen parhaita paloja🤩 Kiitos vielä kerran kaikille osallistujille, yhteistyökumppaneille, avustajille ja järjestäjille!😍🤗 ... See MoreSee Less