Y-akatemiassa opiskellaan tiimioppimisen ja yrittäjyyden kautta

Y-akatemia aloitti toimintansa tammikuussa 2018 Karelia-ammattikorkeakoulun monialaisena, yrittäjyyspohjaisena ja uutena oppimismuotona. Opiskelijoilla on takanaan 1,5 vuoden perusopinnot eri koulutusaloilta ennen akatemiassa aloittamista. Opintojen alussa opiskelijat laittavat pystyyn oman osuuskunnan ja opiskelu tapahtuu hyvin käytännönläheisesti oman yrittäjyyden kautta. 

 

 Kahvila Rento on yksi Y-akatemialaisten yrityksistä.

 

Opiskelu on oma-aloitteista ja projektien tueksi opiskelijat hakevat aktiivisesti lähdetietoja. Kaksi kertaa viikossa järjestetään dialogirinki, jossa jaetaan tietoa, käsitellään ajankohtaisia asioita. Akatemiassa on kolme tärkeää painotusaluetta: yrittäjyys, monialaisuus ja kansainvälisyys. Opinnot huipentuvat huippuleiriin, jolloin opiskelijat lähtevät pariksi viikoksi maailmalle kokeilemaan oppimaansa liiketoiminnassa.  

 

Y-akatemialaisia verkostoitumassa ja oppimassa uutta Tampereella järjestetyssä yrittäjyystapahtumassa.

 

Opettajia tai luokkahuoneita ei Y-akatemiassa ei ole, vaan opiskelijoiden tukena toimii valmentajat ja työskentely tapahtuu omissa toimitiloissa. Opiskelijat toteuttavat erilaisia projekteja omaa koulutusalaansa tukien – joko omassa yrityksessään tai toimeksiantona toiselle yritykselle. Opiskelijat valmistuvat Karelia-ammattikorkeakoulussa järjestettävien koulutusalojen tutkintojen lisäksi Y-akatemiasta. 

 

Y-akatemia ja Osuuskunta Bision tavattavissa 22.3.2019 järjestettävillä minimessuilla! 

Comments are closed.