Yhteistyössä: Pohjois-Karjalan Martat ry

Martat on aktiivinen järjestötoimija Pohjois-Karjalassa. Yleishyödyllisen toimintamme tehtävänä on edistää kotien ja perheiden hyvinvointia ja kotitalouden arvostusta yhteiskunnassamme. Toiminnassamme on mukana lähes 4000 jäsentä, yli sadassa toimivassa marttayhdistyksessä, eli toimintamme on aktiivista ja koko maakuntamme tavoittavaa, iloista tekemistä. Yleishyödyllisen toimintamme rahoittamiseksi toteutamme myös liiketoimintaa, joista tunnetuin lienee Joensuun torilla jo yli 40-vuotta palvellut Marttakahvio. Kahviomme tunnetaan maailman maukkaimmista karjalaisista piirakoistaan sekä vieraanvaraisesta henkilöstöstään. Työllistimme vuonna 2018 toiminnallamme 48 henkilöä, sekä toimimme usealle harjoittelijalle ja työssäoppijalle myös työssäoppimispaikkana. Myös Karelia-ammattikorkeakoulun restonomiopiskelijoita on ollut kesätyöntekijöinämme, sekä myös kehittämässä toimintaamme projektiopintojen ja opinnäytetöiden kautta. Yhteistyö niin korkeakoulun henkilöstön kuin opiskelijoiden kanssa on ollut sujuvaa ja palkitsevaa.

Tästähän työelämäkumppanuudessa on kyse: Korkeakoulujen tavoitteena on kouluttaa ammatillisesti päteviä ja laadukasta opetusta saaneita osaajia käytännön työelämän tarpeisiin. Yrityksille taas on tärkeää se, että korkeakoulut pystyisivät turvaamaan alueellisesti osaavan työvoiman tarjonnan. Sen vuoksi aktiivinen kumppanuus, vuoropuhelu sekä erilaiset oppimisen ja tekemisen paikat opiskelijoille työelämässä jo opintojen aikana on todella tärkeää. Me Pohjois-Karjalan Martat olemme ilolla mukana yhteistyössä oman alueemme Karelia-ammattikorkeakoulun kanssa.

Ammattitaitoon liittyvät kisat, kuten Restokisat, ovat tärkeitä oman kehittyvän ammattitaidon esiintuomiselle sekä oman ammattiylpeyden kehittymiselle. Toivon teille tiukkoja kisapäiviä, mutta myös lämminhenkistä ja muistoihin painuvaa vierailua meillä Joensuussa. 

 

Katja Kolehmainen

toiminnanjohtaja, Pohjois-Karjalan Martat ry

#kaikenmaailmankarjalainen

Pohjois-Karjalan Martat ry Instagramissa @pohjoiskarjalanmartatry ja Facebookissa @PKMartatvinkkaa

 

 

Comments are closed.