Joukkueiden esittelyt

Haagan Hait, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu


Haagan Hait kisatiimi tulee Haaga-Helia AMK:n Helsingin oppilaitokselta Haagasta, Suomen suurimmalta restonomikampukselta. Ensi vuonna Resto-kisat järjestetään meillä joten saavumme hyvin uteliaina. Tänä vuonna tiimiimme kuuluvat: Arto Koivunen haikuiskaaja ja Hotellin liikkeenjohdon opiskelija, filerointifakiiri Joonas Juntunen Ravintola-alan liikkeenjohdon linjalta ja Ruokatuotannon johtamisen opiskelijat nemo-löytäjä Fanni Polón ja syöttiekspertti Niko Nylund sekä maskottimme Janoinen Hai Hessu.

Porvoon mitta, Haaga-Helia ammattikorkeakoulu


Meidän Porvoon mitta koostuu neljästä voimakastahtoisesta naisesta, joilla on sana hallussa ja eväät tulevalle restonomin uralle pakattuna.

Aikoinaan termi Porvoon mitta tuli tutuksi Porvoon veronkerääjien toimesta, kun he veroja kerätessään ottivat itselleen välistä ekstraa välipohjallisen keruuastian avulla. Nykyään termi on kuitenkin tunnettu positiivisemmassa mielessä ja kun jotain annetaan Porvoon mitalla, sitä annetaan aina reilusti tavallista enemmän.

Kuten käsite ”Porvoon mitta” aikoinaan, kääntää tämä tiimi haasteet voimavaraksi ja tähtää huipulle. Meidän Porvoon mittaa on tosin mahdotonta mitata, sillä mikään asteikko ei riitä.

Jenni on tiimin sosiaalisten tilanteiden mestari, jolta hoituu niin raportit kuin esityksetkin kädenkäänteessä. Syksyyn mennessä on Jennin käteen saatu muutakin kuin tutkintopaperit, kun Järvenpään lahja Suomen restoskenelle purjehtii avioliiton satamaan.

Susse on ryhmän tilastonikkari, joka hoitaa homman kuin homman. Tämä pohjoisen tyttö, jonka asenne on kultaa, on tiimityön tukipilari ja takaa korkean tason koko jengille. Susse hoitaa menopelit kuntoon ja ajaa projektit maaliin!

Jutalla on monta rautaa tulessa! Kun Jutalle antaa homman tehtäväksi se on jo käytännössä valmis. Suorasanaisen ja määrätietoisen tehonaisen panos tiimillemme on korvaamaton.

Joukon ikäloppu Miia on ehtinyt jo kartuttamaan kokemustaan useilta eri aloilta ja omaa näkemyksen asiaan kuin asiaan. Organisaattorilla on myös aina homma hallussa ja Miia onkin tämän porukan visuaalinen visionääri.

Koko ryhmä täynnä tyyppejä, jotka antavat kaikkensa, ja vielä vähän päälle. Joensuun kisoihin tuomme energisen tunnelmamme lisäksi osaamista, tietotaitoa ja monipuolisia näkemyksiä, Porvoon mitalla.

Poristokraatit, Satakunnan ammattikorkeakoulu


Moikku! Ollaan Poristokraatit ja tullaan Satakunnan ammattikorkeakoulusta. Me opiskellaan matkailupainotteisella restonomilinjalla karhukaupungis eli Poris. Porilaiset o nimes verosesti outoi mut uniikkei, mut me ollaa vaa vähä outoi. Mee joukkueesee kuuluu Sonja, Kiia, Elina ja Taru. Joukkueest muute ¾ kuuluu Porin Restonomiopiskelijat – PoResto ry:n hallituksee. Elämä tääl o kovaa, mut nii o asennekki! Joensuus nähää hei!

KAJactive, Kajaanin ammattikorkeakoulu


Hei,

Olemme Jenni, Lauren, Vi ja Sofia eli KAJactive Kajaanin ammattikorkeakoulusta. Tänä vuonna Kajaanista tullaan kisaamaan kansainvälisellä kokoonpanolla, sillä joukkueessamme on jäseniä Suomesta, Vietnamista ja Australiasta. Olemme toisen ja kolmannen vuoden restonomi opiskelijoita erilaisilla taustoilla, jonka vuoksi joukkueemme osaaminen on hyvinkin monipuolista eri matkailu alan osa-alueilla. Tulemme työskentelemään kahdella kielellä, mutta se ei meitä hidasta eikä haittaa sillä koemme sen olevan yksi ässä hihassa. Odotamme innolla kisapäiviä Joensuussa!

Poronkesyttäjät, Lapin ammattikorkeakoulu


Met Poron Kesyttäjät olemme Lapin Ammattikorkeakoulua edustava joukkue ja tahomme kertoa meidän tiimistä samoin menetelmin kuin tutustuimme itse toisiimme – kahvin kautta.

Samuli Kangas eli Hemppa on tänä keväänä valmistuva restonomiopiskelija. Tällä kovanluokan moniosaajalla sekä hauskuuttajalla on ehdottomat vahvuudet ovat matkailualalla, erityisesti monipuolisen työtarjonnan vuoksi. Kahvinsa Hemppa juo aina tumma paahtona aamuisi, hyvän pressopannun hauduttamana.

Ensimmäisen vuoden restonomiopiskelija – tiimin utelias kyselijä ja peloton keksijä – Sebastian Rasmus juo kahvinsa mieluiten maanläheisessä kahvilassa Sebastian on opiskellut kokiksi ammattikoulussa ja hänen takaansa löytyy perheyritys Ylä-Lapista, jota olisi tarkoitus laajentaa opiskeluiden jälkeen.

Marika Pyysoja on tiimin DPT-opiskelija (Degree Program in Tourism) toiselta vuosikurssilta, Finglish, dreaming, planning and doing are real in this one. Opiskeluiden alussa tavoitteena on kansainvälinen ura “experience designissa”, mutta lapsuuden intohimo huskeja kohtaan on sekoittanut tulevaisuuden suunnitelmat. Kai elämysmatkailuja voi suunnitella myös koirien keskeltä safarien välissä? Kahvinsa Marika haluaa poikkeuksetta vaalealla paahdolla, makusiirapilla ja kermavaahdolla.

Olga Ruuskanen on myös ensimmäisen vuoden restonomiopiskelija joka kokee että matkailualalla on hänen tulevaisuus. Olga on ahkera tekijä joka voi Googlaa minkä tahansa tiedon esiin. Olgan takeway mukissa on mansikka-minttu smoothie – Olga ei siis juo kahvia. Meän tiimi odottaa kaikkien muiden osallistujien tapaamista malttamattomana – pannu on jo kuumana ja smoothie kylmässä.

Rästinomit, XAMK Mikkeli


Rästinomit ovat sekalainen sakki ennakkoluulottomia, kohta valmistuvia Xamkin opiskelijoita Mikkelistä. Ryhmässä on keväällä 2016 aloittaneet Sini, Joel ja Mikko, sekä syksyllä 2017 aloittanut Mirkka. Haluamme olla tulevaisuuden ammattimaisia palvelualan kehittäjiä ja edelläkävijöitä.

Saimian norpat, Saimaan ammattikorkeakoulu


Laura Ramula

Mä oon 20 -vuotias betonikaupunki Kouvolasta Etelä-Karjalaan opintojen perässä eksynyt nuori. Kahden vuoden aherrus on valmistanut minut haasteisiin ja mahdollisuuksiin mitä ala tuo tullessaan. Kokemusta onkin kertynyt jo vastaanotosta sekä ravintolapuolelta. Olen myös aktiivinen tekijä ja mukana koulumme Promotiimissä, jossa markkinoimme koulutusalojamme lukioille ja ammattikouluille. Vapaa-aikani kuluu Netflixiä katsellessa, mutta löydän itseni usein myös luonnosta kameran kanssa.

Tomi Asikainen

Minä olen 22 vuotta nuori sosiaalinen kaveri. Koulun ohella tykkään kilpailla moottoripyörillä, liikkua ulkona ja laittaa ruokaa. Valitsin restonomin opinnot, koska halusin kehittyä suunnittelussa, markkinoinnissa ja tapahtuman järjestämisiin liittyvissä asioissa. Tämän lisäksi perustin oman yrityksen Vauhtipiä Ny yrittäjyys opintojen yhteydessä lisäämään kiireitä opiskelijan arkeen.

Ninna Luukkonen

Mie oon 21-vuotias kolmannen vuoden opiskelija Lappeenrannasta. Opiskelen englanniksi kansainvälisellä linjalla ja tein työharjottelun Lontoossa Buckinghaminpalatsissa. Vapaa-ajalla mie käyn salilla, tanssimassa ja talvella lumilautailen, mut tykkään myös löllötä kotona pelaillen. Haaveilen kovasti omasta kissasta tai koirasta.

Antti Rantala

Olen 22-vuotias nuori mies kotoisin Pohjanmaalta Seinäjoelta, nykyään asustelen Lappeenrannassa. Opintoja on tällä hetkellä takana kaksi vuotta. Olen sosiaalinen kaveri ja aina valmiina uusiin haasteisiin ja tietenkin pohjalaista asennetta löytyy! Työkokemusta löytyy ravintola-alalta reilu viiden vuoden edestä, niin Pohjanmaan lakeuksilta aina Lapin tuntureille saakka.

Team Senautti, Seinäjoen ammattikorkeakoulu


Olemme kaikki toisen vuoden restonomiopiskelijoita Seinäjoelta. Vasemmalta oikealle Team Senautin jäsenet ovat:

Juho Timonen (höpönassu) on ryhmämme projektiosaaja, joka pitää hyvää ilmapiiriä yllä laukomalla omaperäisiä vitsejään. Jani Ullakko (hassuttelija) on matemaattisesti lahjakas ”ideanikkari” jolta ei huumorintajua puutu. Nahashon ”Nasu” Njehia (ATK-velho) on visuaalisesti taitava, eikä pelkää esiintymistä. Krista Tähti (johtotähti) on tiimimme yrittäjähenkinen kapteeni, joka ei pelkää tarttua ohjaksiin, kun tilanne sitä vaatii.

Joukkueena olemme vahva koska meillä on kokemusta ja osaamista erilaisilta aloilta ja alueilta.

Melekeen täävelliset, Savonia-ammattikorkeakoulu


Tulemme Savonmuan sydämestä Kuopiosta. Tähän kalakukkojen valtakuntaan mahtuu monenmoista kulkijaa,kuten myös kisajoukkueeseemme. Hanna Tiirikainen ja Suvi Mäki ovat kolmannen vuoden ravitsemisalan opiskelijoita. Hannan lempiasioita ovat halu, hupsuus ja hedelmäviini. Mottona Hannalla on “Tultamunille!”. Suvin sanavarastosta löytyvät samppanja, suklaa ja sarkasmi. Motto “Miksei” on kantanut Suvin läpi elämän monenmoisiin haasteisiin. Minna Kurkinen ja Lassi Somero ovat joukkueemme matkailualan iskujoukko. Minna on kolmannen vuoden opiskelija ja Lassi toisen. Minnan lempiasioita ovat metsä, muona ja mahdollisuudet. Minnan mottoon “Loistaminen ei maksa mittää”. Lassi innostuu lupsakkuudesta, lagerista ja likööristä. Mottona Lassia lennättää “Kylläsesiitä”.Asiat kyllä lutviutuvat, kun hoitaa hommat hyvin.

Rebels, Laurea-ammattikorkeakoulu

<

Me ollaan Asta, Noora, Sanni & Tiia ja me tullaan Laurea-ammattikorkeakoulusta Espoosta ja me ollaan aika monipuolinen sakki.

Asta, 24, unelmoi lapsena kirjailijan ammatista, mutta päätyikin ohjelmakoordinaattoriksi vaihto-oppilasjärjestöön. Kirjojen sijaan Asta kirjoittelee sähköposteja vaihtareille ja isäntäperheille. Noora, 25, halusi kovasti balettitanssijaksi tai näyttelijäksi ja tällä hetkellä pääseekin ilmaisemaan itseään myyntiedustajan tehtävässä. Joukon kuopus, Sanni, 20, unelmoi olevansa matkaopas ja tällä hetkellä hän ohjaa ihmisiä cateringvastaavan esimiesharjoittelussaan. Tiia 24, työskentelee puolestaan hotellin vastaanottovirkailijana ja auttaa vieraita nauttimaan yhdessäolosta. Eipä olisi uskonut, sillä Tiian unelma-ammatti oli lapsena olla avioeroasianajaja.

Vihreät Mäyrät, Jyväskylän ammattikorkeakoulu


Ville = Ville = 24 vuotias, Jyväskylään vuonna 2014 muuttanut. Alkujaan lähtöjään maaseudulta. Opiskellut matkailua myös ammattiopistossa. Aktiivinen liikunnan harrastaja ja amerikkalaisen jalkapallon seuraaja. Muita harrastuksia on metsästäminen, kalastaminen ja luonnossa liikkuminen. En ole syönyt jäätelöä 10 vuoteen.

Henni= 24-vuotias Jyväskyläläinen. Monipuolinen liikunta lähellä sydäntä pitkäaikaisen kilpaurheilun jäljiltä. Iloinen joukkuepelaaja joka tsemppaa minkä kerkeää ja rakentaa joukkuehenkeä. Elää pilke silmäkulmassa mut hommii ku lähdetään ni hommat hoidetaan kunnolla. Maailma jaksaa kummastuttaa pientä kulkijaa ja eläimet on ihania.

Eero = Olen kotoisin Jyväskylästä, ja ikää on kertynyt 26-vuotta. Nautin hetkestä rennoin mielin ja turhia stressaamatta. Ystävänikin on arvuutellut, että milloin menetän hermoni ensimmäisen kerran.
Joukkuelajit on minun juttu, erityisesti salibandy. Vietän aikaani mielellään luonnossa ja välillä kitaraa soitellen.
Tuon porukkaan rentoa ja hyvää fiilistä.

Tutta = 26-vuotias jyväskyläläinen. Viikonloppuisin pyörittelee pulloja baaritiskin takana. Rakkaus ruokaan, musiikkiin, mökkielämään ja käsitöihin. Tiimipeluri, joka antaa aina parhaansa. Hymy herkässä ja tekemisen meininkiä.